Каквото даде морето

» Posted by on Jun 2, 2015 in Корабният дневник | 0 comments

IMG_20150523_172044

 

 

Няма лошо време. Лоши може да сме само ние. Времето е слънчево, дъждовно, студено, силно…същото и морето. Един цял свят, в който лодка като нашата е като орехова черупка.

 

 

IMG_1847mИ все пак на нея има всичко – от тесла до машинка за подстригване. За нас тя е и дом, и средство за пътешествие, и начин на живот. Живот на морето, от морето и заедно с морето. Ако се вслушваш в него, то е добро и дава.

 

Тази седмица направо се раздаде в разнообразието от светлини, звуци и усещания. Един-два тихи и ясни дни се смениха с облачни, дъждовни и ветровити. Южният вятър довя жълт пясък от Сахара и го стовари върху палубата заедно с порои вода и топчета лед за питието.

 

 

DSC_0038mОсветлението беше от мълнии, които святкаха между облаците или недалеч в морето. Луната свенливо растеше и се показваше в петната от чисто небе.

 

 

 

DSC_5365mВятърът, който отнесе дъжда надалеч вдигна двуметрова вълна, за да спре устрема ни. Заставени да стоим в пристана, успяхме да разгледаме по-спокойно един от Северните Циклади, шанс, който рядко си даваме сами, в стремежа за бясно препускане между островите. За да одраскаме повърхността им, а на следващия ден да тръгнем пак на път.

Малко прясно-уловена риба, колкото да се разпишем овкуси менюто ни, а разбира се, не минахме и без традиционните палачинки на закуска.

IMG_1809m

 

 

Залез над старото село с белите къщи и сините прозорци, залез над морето, край стария фар…

 

 

Благодарим на екипажа, че създаде и сподели тези мигове с нас. Елате пак, приятели!

IMG_1842m

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>