Юнско приключение – най-дългите дни

» Posted by on Jun 28, 2015 in Корабният дневник | 0 comments

DSC_6814Прекрасен е моментът преди събуждане, когато очите още са затворени, а сетивата започват да опипват новия ден. Ако си спал на палубата край някой от онези Йонийски острови, заедно с изгрева нахлуват и звуци от хлопки на кози, кукуригане на петли, аромат на борова гора, басовото бръмчене на лодките на рибарите, които се връщат в пристанището за да чистят мрежите.

 

Усещане за вечност, което не напуска тези малки места.

IMG_2616Тази седмица споделяме тези моменти с мъжкия екипаж, стари познайници, които носят своя традиция в ежегодните си пътешествия по море, стремеж към откриване на новото, под и над водата, с лекота и финес. Те знаят какво искат, лесно взимат решения, умеят да се шегуват, но и да сготвят и да подредят масата (с покривка, салфетки и няколко блюда, разбира се), да дърпат въжетата, когато се налага.

Мъжки лакардии и пиперливи закачки с ракия или узо и мезе от прясно уловена риба или октопод.

Малките острови и села се редуват с градчета с венециански привкус, катедрали и крепости, разказващи истории за славни времена. Луната расте и често е на небето заедно със слънцето, което изгрява и залязва доста по на север от обичайното. Защото това са най-дългите дни. Толкова дълги, че за всекиго има по нещо.

DSC_7036IMG_2619DSC_6863

 

 

 

 

 

Заповядайте пак, момчета!

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>