На юг от познатото – Пелопонес, част 2

» Posted by on Jul 22, 2015 in Корабният дневник | 0 comments

DSC_8181мИма хора, достатъчно смели за да се откъснат от зависимостите на колата и климатика, да предприемат пътешествие по земя, вода и въздух за да стигнат накрай света, където на малък пристан ги чака малка яхта. Идват без очаквания и предубеждения и се гмурват в живота на мореплавателя със скок.

Радва ги всяка малка екстра, като леда в коктейла или студената диня, бистро-синята вода или пък дъгата след буря. Тези хора не държат да се върнат на мястото от което са тръгнали за да се качат на колата обратно към дома. Те се впускат в пътешествието с поглед някъде напред – докъдето стигнем с вятъра (а понякога и срещу него).

Тъкмо на тях се полага да видят онези забравени кътчета по краищата на островите и полуостровите на Гърция. Пътят на Одисей около Пелопонес, водни пещери, рибарски пристанища и средновековни крепости контрастират с шума и глъчката в пристанищата на популярните острови близо до Атина.

DSC_8156DSC_8119DSC_8281

 

 

 

 

 

 

 

 

IMGP4436А двата рождени дни, които отпразнуваме заедно на борда са бонус към и без това доброто настроение и приятелския дух.

 

 

 

 

 

 

IMG_3300 Благодарим ви приятели, заповядайте пак.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>