Атина – Коринт – Лефкада – Корфу – Италия. Отдих в южно Йонийско море.

» Posted by on Jul 1, 2016 in Корабният дневник | 0 comments

DSC_951831.5 – 5.6.2016 – През две морета и Коринт

След месец в южно Егейско море, в търсене на нови скрити и недокоснати кътчета до Крит и обратно, вече е време да се пренесем на запад – през Коринтския канал и залив към Йонийско море. Каналът е легенда, с над 2000 годишна история, от тегленето на корабите на трупи през древността, през идеята за прокопаването му, през реализацията на начинанието и до наши дни. След него е заливът – голямо парче море, което дели континента от Пелопонес и е пълен с изненади, история и природна красота. И накрая – добре познатото топло и синьо Йонийско море – Итака, Кефалония, Закинтос, Лефкада и другите острови – един различен зелен цвят. Елате и вижте!

DSC_9667DSC_9567DSC_9889

———————————————————————————————–

DSC_01185-16.6.2016 – Гърция, Албания и Италия за 10 дни…

или узаки, бункери, макарони – три в едно.
В тон със съвременните тенденции за “оптимизация” на пътешествията и посещение (“отмятане”) на максимален брой държави за единица време и ние измислихме своя план 🙂 Снабдихме се със съотевтните знаменца, които да вдигаме в различните териториални води и – напред!
Лефкада, Корфу и околностите му, по-малко познати заливи и острови, на хвърлей от Албания, където от брега ни помахаха два бункера, та чак до Южна Италия, на петата на тока на ботуша. Чудесен вятър за пресичане на големите дистанции, шарено време, приятна смес от култура, архитектура, история и природа.

DSC_0129DSC_0325DSC_0419

————————————————————————————————-

DSC_129616-26.6.2016 – Корфу и околностите-един нов поглед

 

Маршрут – създаден в крачка, според изненадите на времето. Екипаж – стари познайници, добри моряци с чувство за хумор, настроение и естетски поглед към живота. Ситуации – разнообразни. Риба – на корем, благодарение на харпунджиите. Какво повече му трябва на човек? Евентуално още пътешествия.

 

DSC_0925DSC_0963DSC_1354

————————————————————————————————-

DSC_146426.6 – 3.7 2016 – Йонийско море – наш дом, топъл и уютен.

Южното Йонийско море отново ни дари с топлата си ласка, залезна усмивка и вятърна прохлада. Нито един ден от тази седмица не беше безветрен или бурен, горещ или студен, денят беше дълъг, а нощите звездни. Ракията беше студена, а рибената чорба – добре подправена. Който можеше се събуждаше за изгревите, а на залезите се радвахме всички. Цялата седмица измина като един миг, който искаш да задържиш, за да не свърши. Този екипаж е наистина късметлия, но и заслужаваше да му се случи тъкмо това. Благодарим ви приятели, елате пак.

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Connect with Facebook

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>