Офертата

Знаем, че най-важното за едно пътуване са хората, с които пътешестваш.

Съберете се с приятели, разкажете ни какво приключение търсите, решете (с наша помощ или по наша идея) за колко дни и къде искате да плавате, а ние ще осигурим яхтата, на която ще се качим заедно и ще осъществим самото пътуване.
На борда Вие може да сте не повече от 4ма, за да се разположите комфортно в двете двойни каюти, които ви предоставяме. Дори да сте сам/а или двама – Вие сте добре дошли.

В нашите споделени плавания, на борда сте Вие и ние. Държим лично да водим и придружаваме нашите екипажи, а не да ги поверяваме в чужди ръце, за да им предадем лично нашите послания, опит и ентусиазъм.

Програмата – Стремим се да правим програмите заедно с Вас – нашите екипажи и основни участници в приключението. Стремежът ни е да обиколим различни, интересни острови, брегове, пристанища и заливи без да бързаме, но и така, че да можем на края на плаването да имаме усещането за преплавани около 150 мили, както и да сме открили нещо лично за себе си. Нощем обикновено сме или на пристанище, или в див залив, на котва, свободни и автономни. Понякога може (по желание или ако се наложи) да плаваме и нощем. Понякога правим кръгче, като се връщаме там откъдето сме тръгнали, друг път пътуваме в една посока, за да усилим усещането за приключение и откривателство. Пътуванията ни започват/завършват на места, удобни за достигане с ферибот или самолет на континента или на някой от стотиците гръцки острови. Все повече ще плаваме между по-непопулярните острови, далеч от струпванията на туристи. Акцентите на програмата поставяме съобразно интересите и нагласите на екипажа.

Стойността на споделеното пътешествие е  1200 Евро на каюта за седмицата. Каютата е за двама. Предлагаме 2 каюти.

Какво можем да Ви осигурим на борда в рамките на тази цена:

 • Напълно оборудвана яхта с капитан и помощник (ние)
 • Каюта със спално бельо и кърпа
 • Баня и тоалетна
 • Напълно оборудвана кухня с газ и хладилник
 • Пристанищни такси
 • Обучение в основи на ветроходството, както и прилагане на наученото на практика
 • Морско приключение според вкуса и интересите на екипажа, съобразено с времето и обективните ограничения
 • Възможности за плуване, гмуркане, риболов, опитване на местната морска кухня, романтични залези и изгреви…

ВАЖНО! Моля, имайте предвид, че  правим резервациите максимално рано, а именно около 4-5 месеца предварително. Това ни помага да оформим програмата за целия сезон, така че в максимална степен да удовлетворим желанията на екипажите. Ще ни помогнете ако успеете да планирате…

За кого е подходящо приключението с нас и нашата яхта?

 • За хора, които макар и за първи път на яхта са любопитни и търсещи да усетят нещо ново, без да са сковани от предразсъдъци и навици от ежедневието. Защото макар и на лятна почивка, на борда не можем да си позволим да почиваме от мислене и съобразяване с многото нови неща и правила, с които ще се сблъскаме.
 • За хора, които нямат страхове – от широкото, от дълбокото, от водата, от морска болест. Те не са забравили, че като малки всички сме били в люлката и приемат като естествен факта, че морето е живо и е в постоянно движение. „Клати”. През цялото време.
 • За хора, които обичат непосредствения допир с природата повече от битовия комфорт, с който са свикнали. За такива, които могат да си представят, че няма да се къпят със сладка вода 2 дни и това да не ги смути особено. За такива, които обичат да ходят боси, както ходим на яхтата. За хора, които ще съумеят да делят малкото жизнено, макар и оптимизирано пространство на яхтата с всички други и ще съумеят да съберат багажа си в малка раничка, а не в куфар.
  На борда всеки има задължения, свързани както с поддържане на личния си бит и комфорт, така и с реда на яхтата и груповото изживяване.
 • За хора, които са себедостатъчни и умеят да съзерцават картините и звуците, които морето им поднася по време на плаването. Те нямат нужда да бъдат анимирани като в масов туристически продукт. За такива, които не познават скуката и никога не се питат „Сега какво да правя?” или „Кога ще стигнем” .
 • И разбира се, за такива с предишен опит в мореплаването, за които то вече е необходимост, заменила почивката под чадъра на плажа.

За да се включите в това приключение не са нужни никакви предварителни умения. Достатъчно е да не очаквате туристически лукс и чувствителността и приключенският дух у вас да са живи.  За да добиете по-жива представа за приключението – вижте Видео клиповете

Какво НЕ можем да ви предложим на борда в рамките на организираното от нас приключение:

 • Не можем да предложим нищо от елементите на масовия туризъм – плажове, пълни с хора и чадъри, шезлонги, басейни, нито пък флотилии или всякаква друга глъчка и масовка. Така сме най-близо до природата и зависим почти само от нея и от себе си.
 • Не можем да предложим  в изобилие сладка вода на борда защото носим ограничени запаси (400 литра) в резервоари, достатъчни за посрещане на най-необходимите хигиенни нужди на екипажа, готвене, миене и пр. Дозареждаме вода по пристанищата, когато това е възможно.
 • Пушенето на борда е нежелателно, и на почти всички места в яхтата – забранено. Подгответе се да пушите основно на брега и обмислете дали да идвате, ако зависимостта ви към цигарите ще ви прави нервни.
 • Не можем да предложим напрежение от 220 волта в контактите за силнотокови уреди (сешоари, ютии, маши, кафемашини). Работим с акумулаторно напрежение и капацитет. Все пак, няма проблем да зареждаме в контактите през инвертор батерии на телефони, фотоапарати, таблети, лаптопи.
 • Не можем да предложим хотелски простор и комфорт в каютите, както и пълна лична самостоятелност и автономия – макар и уютни, каютите са оптимизирани откъм пространство, а яхтата не е круизен кораб. Затова трябва да сме готови да споделяме това пространство с останалите членове на екипажа и да се съобразяваме едни с други, с една дума – да бъдем приятели.
 • Ако най-важно е – „Колко острова ще посетим“ и „Кога ще стигнем“, може би е по-добре да се качите на ферибот. Плаването с нас е ветроходно приключение и пътешествие, а не круиз по предварителен маршрут или почивка в стил All inclusive.

Надяваме се тези условности да не помрачат доброто Ви настроение. Искаме да имате съвсем реалистични очаквания за това приключение. Ако понякога седнем на залез с чаша вино или книга в ръка, това вероятно ще е заслужена награда след изморителен ден игра с вятъра, платната и водните пръски. Не е като от корицата на списание, но си струва!

Добре дошли на борда!

Очакваме ви!